18056094100
18056094200
地市招聘:

2016年教师招聘考试《中学英语》全真模拟试卷


  责编:金老师  来源:本站整理  时间:2016-05-22 13:58:04  
 

Ⅲ.阅读理解JReading comprehension(40分)
 A
Drunken driving, sometimes called America's socially accepted form of murder, has become a national epidemic. Every hour of every day about three Americans on average are killed by drunken drivers, adding up an incredible 350,000 over the past decade.
A drunken driver is usually defined as one with a 0.10 blood alcohol content or roughly three beers, glasses of wine or shots of whisky drunk within two hours. Heavy drinking used to be an ac-ceptable part of the American alcohol image and judges were lenient in most courts, but the drunken slaughter has recently caused so many well-publicized tragedies, especially involving young children, that public opinion is no longer so tolerant.
Twenty states have raised the legal drinking age to 21 ,reversing a trend in the 1960's to reduce it to 18. After New Jersey lowered it to 18, the number of people killed by 18-to-20-year-old drives more than doubled, so the state recently upped it back to 21.
Reformers,however,fear raising the drinking age will have little effect unless accompanied by educational programs to help young people to develop "responsible attitudes" about drinking and teach them to resist peer pressure to drink.
 Tough new laws have led to increased arrests and in many areas already, to a marked decline in fatalities. Some states are also penalizing bars for serving customers too many drinks.
 As the fatalities continue to occur daily in every state, some Americans are even beginning to speak well of the 13 years' national prohibition of alcohol that began in 1919, which President Hoover called the" noble experiment". They forget that legal prohibition didn't stop drinking, but encouraged political corruption and organized crime. As with the booming drug trade generally, there is no easy solution.
 31. Which of the following sentences best concludes the main idea of this passage?
 A. Drunken driving has caused numerous fatalities in the United States.
 B. It's recommendable to prohibit alcohol drinking around the United States.
 C. The American society is trying hard to prevent drunken driving.
 D. Drunken driving has become a national epidemic in the United State.
 32. Which of the following four drivers can be defined as an illegal driver?
 A. A sixteen-year-old boy who drank a glass of wine three hours ago.
 B. An old lady who took four shots of whisky in yesterday's party.
 C. A policeman who likes alcohol very much.
 D. A pregnant woman who drank a beer an hour ago.
 33. In reformers' opinion,__________ is the most effective way to stop youngsters from drinking alcohol.
 A. raising the legal drinking age from 18 to 21
 B. forcing teenagers to obey disciplines
 C. developing young people's sense of responsibility
 D. pressing teenagers to take soft drinks
 34. The rule that only people above 21 years of age can drink__________.
 A. is a new law promoted by the twenty states
 B. had been once adopted before the 1960's
 C. has been enforced since the prohibition of alcohol
 D. will be carried out all over the country
 35. What is the author's attitude toward all the laws against drunken driving?
 A. Optimistic.
B. Pessimistic.
C. Indifferent.
D. Ironic.

B
 There have never been many adventurers. You can read stories about men called adventurers.
 But they were really businessmen. There was something they wanted--a lady, or money, or a coun- try, or honor. And so they got it. But a true adventurer is different. He starts without any special purpose. He is ready for anything he may meet.
 There have been many half-adventurers. And they were great men. History is rich with their stories. But each of them had a special purpose. They were not followers of true adventure. In the big city of New York, Romance and Adventure are always waiting.
 As we walk along the street, they are watching us. We look up suddenly and see a face in a window. The face seems to interest us strangely. Or in a quiet street, we hear a cry of fear and pain coming from a house where no one lives. A car takes us to a strange door, instead of to our own.
The door opens and we are asked to enter.At every corner, eyes look toward us, or hands are raised, or fingers point. Adventure is offered.
But few of us are ready to accept. We are ready to do only the things we do every day. We wish to do only the things that everyone else does. We move on; and some day we come to the end of a long quiet life. Then we begin to think. When it is too late, we are sorry that we have never known true Romance and Adventure.
36. In the author's opinion, there are __________true adventurers.
A. many 
B. few
C. no
D. a few
37. In what way does the author say a true adventurer is different from a businessman?
A. He is ready for anything he may meet.
B. He is not interested in money.
C. He enjoys excitement while a businessman does not.
D. A true adventurer is romantic, while a businessman is dull.
38. According to the passage, a cry of fear and pain coming from a house where no one lives in a quiet street means__________ .
A. a number 
B. a fight
C. wealth
D. adventure
39. We can infer from the passage that when most people meet an offer of adventure, they will__________ .
A. grow angry but curious
B. accept the offer
C. grow embarrassed and reject the offer
D. be frightened and cry for help
40. When do most people wish that they had known romance and adventure?
A. When they are young.
B. When it involves a beautiful lady or a handsome man.
C. When something interests them strangely.
D. When they reach the end of a long quiet life.

C
It is generally agreed that the first true cities appeared about 5,000 years ago in the food-produ-cing communities of the Middle East. The cities of Sumeria, Egypt and the Indus Valley possessed a number of characteristics that distinguished them as truly urban. The cities were very much large and more densely populated than any previous settlement, and their function was clearly differentiated from that of the surrounding villages. In the cities the old patterns of kinship relations were replaced by a complex hierarchy of social classes based on the specialization of labor. Moreover, the need to keep records led to the development of writing and arithmetic, and the increased sophistication of ur-ban society gave a new impetus to artistic expression of every kind.
When the basis of city life was established in Europe, the urban tradition was drawn from the ancient cities of the Middle East, via the civilization of Greece and Rome. We can trace three main phases in the growth of the West European city. The first of these is the medieval phase,which extends from the beginning of the 1 lth century A, D. to about 1,500 to the beginning of the 19th century. The third is the modern phase extending from the early 19th century to the present day.
Every medieval city began as a small settlement, which grew up round a geographical or cultural focal point. This would be a permanent structure such as a stronghold, a cathedral or a large church.
In districts where travel and trade were well established, it might be a market, a river crossing, or a place where two or more trade routes met, in studies of urban geography the oldest part of town is re-ferred to as the nuclear settlement. There are many small town in Europe where it is still possible to trace the outline of the original nuclear settlement. It is, of course, much more difficult to do this in the case of a large modern city which has grown to many times its original size.
41. The ancient cities were characterized by all the following except__________.
A. larger populations 
B. different roles
C. different social classes 
D. different locations
42. Which of the following statements is TRUE?
A. West European cities established their own urban traditions.
B. West European cities grew directly out of those in the Middle East.
C. Cities appeared earlier in the Middle East cities went through the same phases.
D. West European and Middle East cities went through the same phases.
43. Which of the following could be regarded as a geographical focal point?
A. A local restaurant.
B. A town hall.
C. A local theatre.
D. An open market.
44. It is easier to locate its original nuclear settlement of a small town__________.
A. because it began as a small settlement
B. because it is less developed
C. because of its small size
D. because of its location
45. Which of the following would be the best title of the passage?
A. The origin and development of cities.
B. The differences between a modern city and an ancient city.
C. The functions of a city.
D. The characteristics of an ancient city.

D
A little boy invited his mother to attend his elementary school's first teacher-parent meeting. To the little boy's dismay, his mother said she would go. This would be the first time that his classmates and teachers met his mother and he was embarrassed by her appearance. There was a severe scar that covered nearly the whole right side of her face. The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.
At the meeting, the people were impressed by the kindness of his mother with the scar, but the little .boy was still embarrassed and hid himself from everyone. Howeever, he could,hear clearly the conversation between his mother and the teacher.
"How did you get the scar on your face?" the teacher asked.
The mother replied, "When my son was a baby, he was in a room that caught on fire. Every-one was too afraid to go in because the fire was out of control, but I went in. As I was running to-wards his bed, I saw a burning wood falling down and I placed myself over him trying to protect him. I was knocked to be unconscious ; but luckily, a fireman came in and saved both of us. " Shetouched the burned side of her face. "This scar will be forever, but until today, I have never regret-ted doing what I did. "
When the little boy heard this, he couldn't help running towards his mother with tears in his eyes. He hugged her and felt his mother was greater than anyone. He held her hand tightly for the rest of the day.
46. What's the meaning of the underlined word "dismay" in the first paragraph?
A. 沮丧的
B. 高兴的
C.失望的
D. 吃惊的
47. The boy's mother was actually (事实上)__________.
A. ugly
B. kind
C. beautiful
D. ugly but kind
48. According to the passage, the little boy__________.
A. didn't ask her mother to attend the meeting
B. wanted her mother to attend the meeting at first
C. didn't really want her mother to attend the meeting at first
D. wasn't moved by what her mother said
49. Who saved the little boy?
A. His mother. 
B. His teacher.
C. His grandpa.
D. A fireman.
50. After reading the passage, we know__________.
A. the people at the meeting didn't like the boy's mother
B. the boy's mother was brave but foolish
C. the boy hated what his mother had done
D. we should respect our parents whatever they are like

答案解析

 

Ⅲ.阅读理解 
31.D[解析]本文主要讲的是酒后驾车在美国很泛滥,成为美国社会的一个难以解决的社会问题。D项最能概括本文大意。 
32.A[解析]根据第三段的第一句可知,美国的二十个州已经把合法饮酒的年龄提高到21岁,改变了20世纪60年代把合法饮酒年龄降到18岁的风潮。所以,16岁的男孩饮酒后开车是违法的。故本题选A。 
33.C[解析]根据第四段可知,专家认为通过教育措施来培养年轻人对饮酒负责任的态度并教导他们如何去抵抗同伴饮酒的压力是更为有效的。故本题选c。. 
34.B[解析]根据第三段最后一句中的“upped it back t0 21”可知20世纪60年代以前合法饮酒的年龄曾经是21岁。 
35.B[解析]根据最后一段的最后一句,可知作者对针对酒后驾车的法律所能起到的作用持悲观态度。 
36.B[解析]根据最后一段第一句But few oftlS are ready to accept.可以看出作者认为只有很少的人敢于去冒险。所以答案选B。 
37.A[解析]第一段最后一句说,真正的冒险者…starts without any special purpose.Heis ready for anything he may meet.A选项符合文章意思。 
38.D[解析]第四段中所描述的街上的场景都属于冒险,所以答案选D。 
39.C[解析]根据文章的内容,很多人在提供的冒险面前都选择拒绝。A选项说他们会因生气而好奇,文章没有提到。B选项说他们会接受,和文意相反。C选项说他们会觉得尴尬,然后拒绝,符合文意。D选项说会很害怕,然后呼救,文中也没有提到。所以答案选C。 
40.D[解析]根据文章的意思,当人们步入老年才会后悔这一辈子没有做什么事情去体验什么是真正的浪漫和冒险。所以答案选D,当他们走到漫长而平静的一生的终点的时候。 
41.D[解析]根据第一段中的第三句提到了人口和不同的角色,第四句提到了不同的社会阶层,没有提及不同的位置,故本题选D。 
42.C[解析]根据第二段的第一句可知,当欧洲城市生活的基础才刚刚开始的时候,中东的城市生活已经从古城市文明中发展起来了。故本题选C。 
43.D[解析]根据第三段中的第三句可知,市场也是一个很重要的地理标志。故本题选D。 
44.C[解析]根据最后一句可知,一个面积是原先面积很多倍的大型现代城市,是很难再寻到其核沉降的概貌。可推断面积不大是容易探寻其核沉降的概貌的原因。 
45.D[解析]本文通篇都讲述了古代城市的特点,因此D项最适合作为本文的标题。 
46.A[解析]本题可直接选出答案,也可由后文故事情节推测得出。 
47.D[解析]由第二段话第一句“At the meeting,the people were impressed by the kind-ness of his mother with the scar”可以推出正确答案为D。 
48.C[解析]由第一段“he was embarrassed by her appearance”可以看出这个小男孩不愿意妈妈参加家长会,故C项正确。 
49.D[解析]由第四段“a fireman came in and saved both ofUS”可知,是消防员救了小男孩和他妈妈。 
50.D[解析]通过文章最后一段可以得到结论D,其余三项说法错误。


转载请注明出处! 本文来自:[安徽教师考编网 www.ahkb.cn]
及时了解更多考试信息,请关注安徽教师考编网微博(@安徽大科教师)、微信:ahkb365
安徽教师考编网微信 安徽教师招考网
合肥总部
联系电话:0551-63618200 18056094100 18056094200
咨询Q Q:159025610 159025611 教师QQ群:148229682 148230343
地 址:合肥市望江东路115号安徽行政学院二教108室(省立儿童医院东侧)